Mycosis – tünetek és kezelés

Rate this post

A mycosis általában teljesen ártatlanul indul el. A mycosis viszketés és égetés következtében jelentkezik, de a túlságosan megszáradt bőr alapján tesszük. Eközben ezek lehetnek a gyűrűgyulladás első jelei.

A mycosis a kórokozó gombák által okozott fertőző betegség, leggyakrabban a candida. A mycosis kialakulását kedveli a meleg, párás éghajlat. Könnyű fertőzni, különösen nyáron. A gombás fertőzéssel rendelkező ember fertőzésforrást jelenthet az egész család számára. A micélium terjed, mert a páciens mikroszkopikus skálákat terjeszt a bőréből. A padlón maradnak, szőnyegen, szőnyegen, a törülközők között. Örömmel fészkelődnek a táblákban, pl. A tavak feletti hidak, csónakok, úszómedencék, zuhanyzók alatt. Ők készen állnak, várják a lehetőséget, hogy az emberi bőrön mozogjanak.

Mycosis – az első tünetek

Fontos, hogy ne hagyja figyelmen kívül a gyűrűgyulladás első tüneteit. Először is viszkető és égő apró repedések jelennek meg. A körülöttük lévő bőr fehéres, nedves és hegesedik. Idővel a bőrt apró, hámlasztó hólyagok borítják, könnyen törik, érzékenyek a bakteriális fertőzésekre. Van fájdalom, égő és nagyon rossz szag. Ha késlelteti a kezelést, akkor a test más részeire terjed.

Mycosis – kezelés

A mycosisot bőrgyógyásznak kell kezelnie – az önfogyasztás gyakran relapszussal végződik. Kezdetben helyi kezelést használnak. Ez magában foglalja a fertőzött terület krémmel vagy kenőccsel való elterjesztését.

Ha a mycosis továbbra is fennáll, a szájon át történő kezelés szükséges. Ennek során készítenek formulákat, amelyeket minden nap veszünk, de vannak olyanok is, amelyeket modern pulzus módszerrel készítenek. Az egyik impulzus a gyógyszer egy héten át történő bevételét jelenti, majd három hét múlva megszakad. A kezelés 2-3 hónapig tart, és teljesen hatásos.

Mycosis – hogyan kell elkerülni a visszaesést

A gombaellenes kezelés türelmet igényel – nem lehet megszakítani túl korán. Bár a betegség tünetei hamar lecsökkennek, a gombák hosszú ideig a bőrön maradnak, és a gyógyszer leállítása után újra elszorulnak. Nagyon fontos, hogy megakadályozzuk a gombákkal való fertőzést. Ezért a kezelés befejezése után meg kell tisztítania a manikűreszközöket, el kell dobnia a régi szivacsokat, pumiceákat és lábkeféket. A betegség során felhasznált törülközőket és zoknit fel kell forralni, és a cipőket fertőtleníteni kell. Ehhez helyezzen egy műanyag zacskóba, 10% -os tartályba. formalin oldatot. A táska nagyon szorosan zárva van. A cipő kora után kivesszük és tartjuk a következő napot. A formalin helyett quinoxzolt (vény nélkül vásárolhat). Az egyik tablettát fel kell oldani egy pohár vízben és a cipőben feloldott oldatba áztatott pamut törlőkendővel.

SHARE