Halluxas: okai, tünetei és kezelése

Rate this post

Haluks (hallux, halluks, hallux valgus) egy degeneratív betegség, amely deformált láb. A betegség érinti leginkább a nők – deformitás majdnem fele, és ez hozzájárul a túlsúly, visel magas sarkú cipő, álló életmód és lúdtalp. Ha van hallux, akkor tudnia kell, hogy a konzervatív kezelés nem mindig elég, a műtét gyakran szükséges.

Haluks (deformitás, hallux, halluks) olyan betegség akadályozza a működését, és ami sok fájdalom és járási nehézség. Sajnos, nagyjából ugyanaz (probléma aggályok főként nők) felelősek a megjelenése ujj és kopásos visel rossz cipő, megakadályozza a túlsúly, elkerülve a közlekedési …

Hogyan készíted haluksot?

Magas sarok okoz túlterhelés szalonnazsír (lábfej és a cipő egy hegyes növeli a nyomást az orr és a boltozat keresztirányú láb, ami alakváltozás az ujjak, a fejlesztési lúdtalp kereszt- és kikapcsolása. Hatása alatt a torzítás mértéke elkezdi másként működik: egyenlőtlenül oszlik súlyát. ujj megszűnik az erős pontja a támogatás járás közben, rontja az erőt a struktúrák, amelyek stabilizálják a láb, az izmok meggyengülnek és a túlzott túlterhelése a belső széle a lábát. üzemzavar beállított toe kíséri elváltozások a közös formájában fájdalmas, gyakran intralesionalis gyöngy az alapja az ujj a láb belsejében.

A betegek késlelteti a látogatás az orvos, és amikor vele elérni deformitás és a fájdalom már előrehaladott, a betegek is vannak problémák a cipőt (nyomósaruval torz ujját felerősíti tüneteket, és gyulladást okoz szerte a dombornyomott fej és lábközépcsontok bőrpír és fájdalom). Összefüggő tünetek is gyulladást exudatív bursitis a magassága az első metatarsophalangeal közös, bursa (tasak tele nyálka ki a súrlódás a csontfelszínének a nagy lábujj), fájdalmas megvastagodása az epidermisz, amely igazodik nyomás, és fokozatosan növekvő subluxation metatarsophalangeal .

Haluksy: a hallux valgushoz való genetikai hajlam

A betegség genetikai hajlama óriási szerepet játszik a hallux valgus fejlődésében. Például azt öröklik. Érvénytelen alakja metatarsophalangeal ízületi lazaság szövet nagyobb, mint a statisztikai sokaság, a speciális beállítást lábközépcsont, vagy úgy. az egyiptomi alak a láb (a lábujja hosszabb, mint a második ujj), amelyek elősegítik hallux kialakulását. Az a tény, hogy a legfontosabb a genetikai hajlam, hogy hallux valgus, bizonyítja az a tény, hogy a kb. 70 százalék. esetekben, családi vonalon jelenik meg (nagyanyja, lánya, unokája). Az olyan tényezők, mint a túlsúly vagy a rossz cipők viselése növelik a hallux valgus kockázatát. A fejlesztés a deformáció is elősegíti a hosszanti lúdtalp (általában keresztirányú hatása, nem okoz halluksów).

Haluks: hogyan lehet megakadályozni az ujjak torzulását?

A legfontosabb kérdés, hogy megakadályozzák a kialakulását haluksów visel kényelmes cipőt: nem túl szűk és nem túl szűk (távol hegyes orra és keskeny tippeket!), Edzés lábujjak, adagoló, magas sarkú, megakadályozva a túlsúly (egészséges táplálkozás) és a testmozgás.

Hogyan kezeli a haluksot?

Miután a hallux valgus első tünetei elkezdenek dolgozni – először ortopédiai konzultációra kerülnek. Orvos megnézzük a lábát, és válassza ki a legjobb módszer, hogy megakadályozzák haluksów: ortopéd talpbetét, fizioterápiás vagy fizikai kezelést.

A betegek számára a legegyszerűbb módszerek:

  • tapaszok bunions vagy gél héjak bunions – gyakran dúsított illóolajok terápiás hatás, védi az érintett területet,
  • interdigitális ékek, szeparátorok, – helyreállítása ujjak láb megfelelő beállítást, csökkenti a fájdalmat és a súrlódás, különösen ajánlott esetén haluksów és egymást átfedő lábujjak vagy az ujjak közötti nyomatok a kezdeti szakaszában a deformáció.
  • az említett alapréteg (pelota – cseppek párna betét a cseppek formájában) a gél, a betételem egy T-alakú betét és a półwkładki – jól befolyásolja az nyomáseloszlás az ötvözetben, megakadályozzák płaskostopiu keresztirányú, és lassítja a növekedést a valgus a nagy lábujj, lehet őket használni is visel, mint a cipő sarkú – tompítása mellett lábfej – kifejezetten hölgyek viselnek magas sarkú,
  • szilikon metatarsalis betétek – kifejezetten a keresztirányú lapos és haluksos nők számára tervezték; ennek köszönhetően pelocie keresztirányú boltív emeljük fel, így a korrigált beállítás deformitás,
  • sáv a bütyök – gél párna védi a kopás ellen, és fenntartja az ujját a megfelelő helyzetben, előnyösen befolyásolja a nyomás eloszlását
SHARE