Fiatal idiopátiás arthritis

Rate this post

Fiatalkori reumás ízületi gyulladás egy csoportja betegségek, amelyekben a természetesen problémák vannak ízületek, de nem kizárólag – további tünetek lehetnek kapcsolatosak, például. Látás vagy a belső szervekben. Sajnos a betegség okai nem ismertek teljes mértékben. A kezelést a lehető leghamarabb meg kell tenni a betegség szövődményeinek megelőzése érdekében. Milyen tünetek utalnak a fiatal idiopátiás arthritisre?

Fiatalkori idiopátiás arthritis (JIA Röviden, juvenilis rheumatoid arthritis, fiatalkori krónikus arthritis, Still-betegség. Ang. Fiatalkori idiopátiás arthritis – JIA) egy autoimmun betegség – a leggyakoribb formája az ízületi gyulladás a gyermekek és serdülők. A betegség eredete valószínűleg a különböző korú – az első tünetek a JIA befolyásolhatja kilkulatka, és kamasz – erről a betegségről, de lehet mondani, mikor kezdődik, mielőtt 16 éves korig. JIA nem igazán egy betegség, egy csoport több különböző betegségek – számától függően az érintett ízületek, valamint további, extra-artikuláris betegség tünetei, több különböző típusú ezt a problémát. Összességében – annak ellenére, hogy az első leírások a juvenilis idiopátiás arthritis-ig nyúlnak vissza 1896 évvel – a betegség továbbra is meglehetősen titokzatos orvosi egység, amely az orvostudomány még nem tud mindent.

A lányok gyakrabban szenvednek a JIA-tól.

A JIA gyakoriságára vonatkozó statisztikák különböznek egymástól, de általában a szakirodalomban megemlítik, hogy a betegség 100 000 gyermek közül 2-20 fölött fordul elő.

JIA: okok és kockázati tényezők

A patogenezisében juvenilis idiopátiás arthritis járó rendellenes reakciók a test, azaz, ahol a szerkezet az immunrendszer elkezdi támadni a szervezet saját komponenseket (ebben az esetben elsősorban a szerkezet a ízületek). Azonban mi okozza a betegnek az ilyen típusú kóros reakciók kialakulását, nem ismert. Valójában a JIAS név valamelyike, vagyis idiopátiás, azt sugallja, hogy az egység okai nem teljesen egyértelműek. Azonban bizonyos tényezőket fedeztek fel, amelyek növelik a fiatal idiopátiás ízületi gyulladás kockázatát. Ezek:

családi anamnézisben reumás betegségek: ha valaki a családban gyermek szenvedett bármely autoimmun betegség (különösen a rheumatoid arthritis), akkor a kockázata, hogy fejleszti magát JIA növeljük

hormonális állapotok: mivel a JIA gyakoribb a lányoknál, egyes kutatók azt sugallják, hogy a betegség előfordulásának összefüggése a női nemi hormonokkal

Stressz: egyes kutatók feltételezik, hogy milyen hatással van az intenzitás a tünetek JIA stressz – tudomásul veszi, hogy a hatása alatt tapasztalt súlyos stressz tüneteit a betegek súlyosbíthatja (Másrészt, a betegek juvenilis idiopátiás arthritis, akik nem tapasztalnak semmilyen stressz, az állapotuk nem mindig javul, ezért a stressz és a JIA közötti kapcsolat még mindig nem tisztázott)
Fogalmak patogenezisének JIA sokkal – a fenti leírásban csak a kiválasztott, és akkor találkoznak, pl., Valamint a véleményét, állítólag a betegség gyakorisága is eltérő vírusfertőzések által tapasztalt gyermekek és serdülők.

Fiatalkorú idiopátiás arthritis: tünetek

A fiatal artritisz fő tünetei duzzanat, fájdalom és a mozgás korlátozása az ízületek gyulladásos folyamatában. A betegek keresse problémák legkülönbözőbb helyeken – jellemzően során JIA problémák térd ízületi gyulladás, a betegség lehet elfoglalt, hanem az ízületek a kezek, a csípő és más ízületek még. Ha a tünetek a legintenzívebbek, attól függ, hogy milyen típusú JIA egy adott betegen.

A már ismertetetteken kívül más tünetek jelentkezhetnek a JIA során, mint például:

reggeli merevség (ami abból áll, hogy a legnagyobb fokú mobilitás korlátai érintett ízületek a betegek tapasztalata reggel, később – a haladás, a nap – a súlyos ez a probléma esik)
influenzaszerű tünetek (pl. láz, általános gyengeség)
Néha az ujjlenyomatok duzzanata első pillantásra látható, még egy laikus számára is, de ez nem mindig így van. A szülők sokkal nagyobb valószínűséggel mondhatják, hogy gyermekeik egészsége veszélyben van a járási rendellenességek megfigyelésében. Gyakran előfordul, hogy a JIA-ban szenvedő betegeknél az első egyértelmű eltérés ütközés.

JIAS: típusok

A csoport a juvenilis idiopátiás arthritis leggyakrabban tartalmazza hat egység: az elején a JIA nielicznostawowym (skąpostawowym) – Ez a leggyakoribb formája a E betegségcsoport, a természet

SHARE