Fejhibák: ismerkedjen meg az első és szokatlan tüneteikkel

Rate this post

A lábhibák eredetileg … gerincfájdalmak, fejfájás vagy akár temporomandibularis ízület formájában jelentkezhetnek. Ismerje meg, hogyan ismerheti fel a szokatlan tüneteket a lábhibáknál!A lábhibákat gyakran nem könnyű felismerni – szokatlan tüneteket adhatnak. Ráadásul, ha nem ismerik fel elég gyorsan, akkor csak elmélyülnek.

– Az ember, aki egy ülő életmódot vezet, naponta körülbelül 6000 lépést tesz. Valaki, aki sokat sétál, körülbelül 15 000 embert tesz. Ha bármilyen lábfájása van, akkor néhány ezer alkalommal rosszul viszi a lábát. Ez reakciócsaládot jelent – magyarázza Joanna Stodolna-Tukendorf fizioterapeuta.

Ismerkedjen meg a lábtörések atipikus tüneteivel:

1. Hátfájás

– A gerinc egy bonyolult és kényes szerv. Gyorsan reagál a nem megfelelő párnázásra vagy a helytelen medencepozícionálásra. Mivel közvetlenül kapcsolódik a gerinchez, az irritálódik az ún lágy hátú perifériás szöveteket, például szalagokat vagy izmokat, és ennek eredményeképpen egyensúlyozza az izomfeszültséget. Ezután a gerincvelő olyan, mint egy hajóoszlop, amelyet kötelek tartanak. Ha ők egyformán szűk, az árboc egyszerű, és ha még egy meglazul, és a másik megfeszült – a teljes egyensúly felborul mast – magyarázza dr. Med. Stodolna-Tukendorf.

2. Fejfájás

– Fejfájás, sőt úgynevezett Nyaki migrén gyakran okozza izomfeszültség okozta szokásos podpotylicznych oldalán dőlése a fej vagy az elmélyülő természetes görbületek a gerinc. Ez a jellegzetes fájdalom a fej hátsó részében kezdődik, mintha valaki le akarta húzni a motorháztetőt.

3. Fájdalom a temporomandibularis kötésben

Kevés ember kereshet a lábszáron lévő temporomandibularis ízületek betegségeiről.

– Brain professzor Rothbart, a szakember elleni küzdelemben krónikus fájdalom, bizonyította tanulmányukban 2009 közötti kapcsolat abnormális láb biomechanika és malocclusion és állkapocsízület amely felelős volt a megjelenése feszültség fejfájás. Az állkapocsízület működési kapcsolatban áll a felső része a nyaki gerinc, az izmok, amelyek támogatják azt stresszes izmok (például az izmok a nyak!) – indokolja gyógytornász.

4. Térd fájdalma

Az emberi térd fizikailag nem alkalmazkodik a tartós sokkokhoz. A cipőben tapasztalt felületeken sok órányi tapadás, amely nem biztosít megfelelő párnázottságot, a közmondásos “lövés a térdben”.

– Ha ezenkívül a térdműtétet egy lábhiba zavarja, a sérülés vagy a fájdalom csak idő kérdése. Túlzott pronatio, oldalirányú és hosszirányú lúdtalp, az úgynevezett deformitás vagy varus hindfoot- haluksem – mindezek szabálytalanságokat okozhat változást a lábát járás közben, ami hatással lesz a nem megfelelő működése a térd – megerősíti Dr. Joanna Stodolna-Tukendorf.

5. Boka fájdalom

– A koponya a testünk legfeszültségesebb összekötője. Nincs sok oka a 13 büntetés-mentesítési mechanizmusnak a láb és a boka belsejében! Bármelyik szögeltérés a láb ezen részében érinti a fent említett összes ízületet – magyarázza a fizioterapeuta.

6. A bőr lábának változása

– Az ismétlődő bőrelváltozások, mint a kukorica és a kallusz, és még a higgadt körmök is jelentenek abnormális lábfejet. Ezek a csont elemek bőrön való túlzott nyomásának eredményeképpen keletkeznek. A túlzott ingerlés, a láb zsíros bélésének elvékonyodása vagy a keresztirányú boltozat meghibásodása megváltozhat. A podológusnál biztonságosan eltávolíthatjuk őket, de érdemes megvizsgálni a lábakat és javítani a hibát. Ellenkező esetben folyamatosan eltávolítjuk a tüneteket, nem az oka – magyarázza Joanna Stodolna-Tukendorf.

Hogyan lehet megakadályozni a lábhibákat?

Ha a fenti betegségek közül legalább egynek szenved, itt az ideje, hogy nézzen a lábára. Mit tehetsz?

Lábvizsgálat

Az első lépéseket kell fordulni az irányt gyógytornász irodájában vagy ortopodologa, aki elvégzi egy átfogó tanulmányt mindkét manuális módszerekkel, valamint speciális berendezések csatlakozik a számítógéphez. A vizsgálat során a szakember meg fogja vizsgálni, hogy mely izmokat szerelik fel, és amelyek túl gyengék. Azt is ellenőrzi, hogy a beteg hogyan mozog a lábával járás közben, és elemzi a talaj egyes részeinek nyomóerejének eloszlását álló és járás közben. A kapott eredmények alapján megfelelő kezelést ajánl, például gyakorlatok, ortopéd talpbetétek, kinesiotaping.

SHARE