Az elhízott emberek lábának bőre – a 4 leggyakoribb probléma

Rate this post

Az elhízott emberek lábfeje különösen érzékeny. A túlzott testsúly, az abnormális járás, a nem megfelelő gondozás és a rosszul választott lábbelik az elhízott emberek lábánál előidézhetik a bőr megváltozását, például a nyomatokat, a kalluszokat és a gyűrűt. Azt tanácsoljuk, hogy mi gyakran fáj az emberek bőrének és körmének az elhízással, hogyan akadályozhatja meg ezeket a problémákat és mikor használja a podologist tanácsát.

Probléma 1. Kalluszok és kukoricák

– Ez az egyik leggyakoribb dermatológiai probléma az emberekben, akik túlsúlyosak és elhízottak. A kukorica általában kicsi, világosan körülhatárolt, korhadt sérülések, rózsaszín dugóval vagy maggal érintkezve, amely áthatol az epidermiszbe, ami fájdalmat okoz a szúrás vagy az elnyomás jellegében. Másrészről a kalluszok az epidermisz megvastagodása, amely nem teljesen egyértelmű az egészséges bőrről, általában gömb alakú, sárga vagy sárgásbarna színű. Égő fájdalmat okoznak. Mind a kalluszok, mind a lenyomatok a bőrt az állandó elnyomás következtében védő reakcióként alakítják ki – magyarázza Natalia Pietrow, a FootMedica podologistja.

Mikor kell hízelgéshez és lenyomatokhoz menni?

Amint az első ilyen változások megjelennek. Gyakran igyekszünk eltávolítani a kalluszokat és a kukoricát magunkat, a gyógyszertárak nélkül kapható készítmények használatával. Sajnálatos módon a közvetlen hatás elérése és a módszer nem megfelelő választása gyakran sok szövődményhez vezet. Először is menjünk a podologist-hoz, hogy szakszerűen eltávolítsuk a kalluszokat és a lenyomatokat, majd tanácsot adjon a gyógyszerek használatára, hogy a változások ne térjenek vissza.

2. probléma Száraz, törékeny sarok

– Számos tényező befolyásolja a túlsúlyos és elhízott emberek sarkai bőrének repedését. Először is – a lábak bőrének szerkezete lényegesen különbözik a test többi részének szerkezetétől. A réteg az epidermisz sokkal vastagabb – általában 0,5 – 2,5 mm, míg a lábakon 4 mm. Emellett, mivel a vastagabb stratum corneum, ami növeli a korral, és a tolóerő a teljes súlya a test, a folyamat sokkal intenzívebb aktinikus – magyarázza podolog Natalia Petrov.

Bár 250 000-en van egy pár láb. verejtékmirigyek, nincs egyetlen faggyúmirigy. A fagyasztott bőr száraz lesz, kemény, és amikor kiszárad, még a repedések is megjelennek a sarkában. Ha nem kezelik őket, a törések bakteriális vagy gombafertőzést okozhatnak.

Mikor kell menni a podologist száraz, repedező sarka?

Ez a szisztematikus vizsgálata podologa látogatás, mely során speciális pedikűr podologicznego steril eszközökkel tisztítja az egész láb elhalt, majd végrehajtja a masszázs, amely serkenti a vérkeringést és az alkalmazandó speciális táplálkozási tápszerek és testápolók. Megrepedt sarkok esetében a szakember a tisztított helyre kötést készít, amely a bőr sima lazítását és a séta enyhítését jelenti.

Hogyan kell művelni a lábakat száraz, repedező sarkokkal?

Minden nap a megfelelő kompozícióval töltsön fel krémet a lábra. Legalább egy hatóanyagot, például aloe vera-t, karbamidot, shea vajat, allantoint vagy lanolint tartalmaznia kell. A növényi olajok, például a teafa nyugtató hatású. A kívánt összetevő karbamid is, amelynek feladata a bőr nedvességtartalma. Legnagyobb koncentrációja a kozmetikumokban kb. 10%. Erős hidratáló, regeneráló és antibakteriális hatásokat mutat.
Hetente egyszer, csinálj egy lábát bozót. Vigyázzon a különösen a talpra felhalmozódó szaruréteg szisztematikus hámlására.
Időnként megjavítja a lábak bőrét speciális maszkkal, ezüst-részecskékkel. A kozmetikumok alkalmazása után a lábakat fóliával kösse össze és hagyja 15 percig. A maszk pamutolajat, E-vitamint, shea vajat és lanolint tartalmaz, melynek köszönhetően hidratálja és regenerálja az epidermiszet. A nyugtató tulajdonságok biztosítják a mikroszilver és a panthenol jelenlétét, és a kozmetikumban lévő karbamid felelős a bőr lágyulásáért.

3. probléma. Ingrown körmök

Nehéz az elhízott emberek számára, hogy megfelelő lábápolással rendelkezzenek, ezért az íves körmök problémája meglehetősen gyakori. Először, a fájdalom nem egyértelmű, és hasonlít a kényelmetlen érzéshez, mint amit szűk cipő visel. Ha fájdalmat érez, amikor kényelmes cipőt visel, akkor nézze meg a körmeit.

– A köröm rossz irányba növekszik, és a köröm tengelye felé fordul, irritálja. A legigényesebb a hólyagképződés a lábujjak lábujja, mivel alapja az egyik lábazata a lábnak a séta közben. Emiatt ez az ujj nagy terhelésnek és irritációnak van kitéve a lábbelik részével – magyarázza podhalist Natalia Pietrow.

SHARE