A HPV-vakcina: a lövés, amely megakadályozza, hogy a rák

Rate this post

A HPV-vakcina: a lövés, amely megakadályozza, hogy a rákRák megelőzésében valószínűleg nem mi jut eszébe a vakcinák. De pontosan ez az, a humán papillomavírus (HPV) vakcina. Minden évben, a HPV okozza 32,500 esetekben a rák—, a nők, mind a férfiak — az Egyesült Államokban. Szerint a Centers for disease Control (CDC), körülbelül 30 000 ilyen esetben meg lehetne előzni a HPV-vakcina. A számok, mint hogy ez a vakcina is óriási hatása lehet az egészségre. Ez is egy volt a vita tárgya, ezért szerettük volna, hogy válaszoljon néhány gyakori kérdésre, hogy segít jobban megérteni a HPV-vakcina.

Mi a HPV, miért kell az emberek elleni védőoltást?

A HPV a leggyakoribb szexuális úton terjedő fertőzés az Egyesült Államokban közel 80 millió ember jelenleg fertőzött. Több, mint 150 törzsek a vírus, bár nem minden fajta szexuális úton terjedő. Majdnem mindenki kap legalább egy törzs a HPV élete során. Egyes törzsek, mert szemölcsök a keze, a lába, a nemi szervek vagy a végbél—, de sok esetben nincsenek egyértelmű tünetei a HPV, de megy el a saját. Azonban egyes törzsek a HPV, mert vagy összefüggésbe hozható rákos megbetegedések, többek között:

A rák a méhnyakon, szeméremtest, hüvely a nők

A rák a pénisz a férfi

A rák a végbélnyílás, a torok hátsó részén (az úgynevezett oropharyngealis rák), mind a férfiak, mind a nők

Egészen a közelmúltig, a méhnyakrák volt, sokkal gyakoribb, mint a rák által okozott HPV. Azonban a torkát a rák által okozott HPV — amely befolyásolja a férfiak, mind a nők szexuális irányultsága — most már több a közös, mint a méhnyakrák. Ez valószínűleg azért, mert a nyaki sejt rendellenességek, amelyek viszont a rák kimutatható Pap-tesztet, illetve kezelt, mielőtt sejtté, míg a nem jóváhagyott szűrővizsgálatok más HPV-vel kapcsolatos rák. Ez teszi, hogy a beoltott rendkívül fontos.

Mi a HPV-vakcina?Mi a HPV-vakcina?

Három különböző HPV védőoltás, de csak a Gardasil 9 jelenleg az Egyesült Államokban, mert védelmet nyújt az ellen, több törzsek a HPV. Ez a vakcina védelmet nyújt az ellen, hogy a törzsek HPV kapcsolódó többsége nyaki, anális, oropharyngealis rákos megbetegedések, valamint a legtöbb nemi szervi szemölcsök. Míg a Gardasil 9 fejlesztették ki, hogy megakadályozzák a rák a méhnyakon, szeméremtest, hüvely, pénisz, végbélnyílás, akkor is véd a típusú HPV oka, hogy torokrákja van.

A vakcina maga beadott több adagot. Attól függően, hogy a kora, egészségügyi, hogy lehet egy sorozat két lövés hat-tizenkét hónap telt el, vagy három lövés több, mint hat hónap. Ez több, közös azok számára, akik elkezdik a vakcina sorozat a 15 év feletti, vagy azok bizonyos immunocompromising feltételeket kell a három-shot sorozat. Az elsődleges ellátást nyújtó (PCP) majd, amelyre menetrend az ön számára.

Ki kell mennem a HPV-vakcina?

A CDC ajánlja, hogy minden gyerek (férfi, női) kapnak védőoltást évesen 11 vagy 12 — függetlenül attól, hogy szexuálisan aktív. A cél az, hogy a gyerekek védőoltást előtt szexuálisan aktív, kitéve a vírus kínál a legjobb védelem a rák ellen.

Ezen kívül, minden nő 26 éves, vagy férfi, keresztül, 21 éves, aki nem ütött, vagy befejezte a HPV-vakcina sorozat még is be kell oltani, amint lehetséges. A vakcina is javasolta, a következő ember, ha még nem tették volna, vagy befejezte a vakcina sorozat:

A fiatal férfiak keresztül, 26 éves, aki a szex a férfiak, vagy nem szándékozik a szex a férfiak, beleértve azokat is, akik azonosítani, mint meleg vagy biszexuális

Fiatal transznemű felnőttek keresztül, 26 éves

A fiatal felnőttek keresztül a 26 éves a legyengült immunrendszer, beleértve a HIV –

Azok számára, idősebb 26, akik még nem vakcinázott még beszélni a PCP, hogy ha még lehet előnyös. Különösen igaz ez azok számára, akik egy aktív, a nem-monogám szexuális élet. Ha úgy dönt, hogy a beoltott több mint 26 éves, beszélni, hogy a biztosító társaság, hogy győződjön meg arról, hogy ez még mindig tartoznak.

Megjegyzés: Ha ön már beoltott az eredeti Gardasil nem ajánlott, hogy be Gardasil 9 is.

Aki nem szabad, hogy a HPV-vakcina?

A vakcina nem ajánlott mindenki számára, aki életveszélyes allergiás reakció a HPV-vakcina, beleértve élesztő, vagy egy előző adag a HPV-vakcina. A nők, akik terhesek vagy terhességet tervez hat hónap során lövés sorozat nem kapnak védőoltást, mint a Gardasil 9 még nem vizsgálták terhes nőkön.

A vakcina biztonságos?

A Food and Drug Administration (FDA) csak licencek vakcinák, amelyek bizonyítottan biztonságos, hatékony. A Gardasil 9 ment keresztül évet átfogó biztonsági vizsgálat, bebizonyosodott, nagyon biztonságos, a klinikai vizsgálatok során több mint 15.000 nőstények a hímek. A CDC-s FDA folyamatosan figyelemmel kíséri a vakcina biztonságos, kedvező, a nyilvánosság számára. Ön nem tud a HPV, vagy a HPV-fertőzéssel kapcsolatos rák az oltástól.

Mik a lehetséges mellékhatások a vakcina?Mik a lehetséges mellékhatások a vakcina?

Sok ember tapasztalata nincs mellékhatás. A leggyakoribb mellékhatás enyhe vagy pedig a következők:

Fájdalom, bőrpír, duzzanat, viszketés, zúzódás, vérzés, vagy egy csomót, a kar, ahol a lövést kapott

  • Fejfájás
  • Láz
  • Hányinger
  • Szédülés

Rövid ájulás történhet után minden védőoltást. Ülve vagy fekve körülbelül 15 perc után a lövés segít megelőzni a ájulás, illetve a sérülések az eső miatt ájulás.

A HPV-vakcina az egyik csak két vakcinák ott, hogy megakadályozzák a rák—, illetve az előnyök messze meghaladják a kockázatokat. Ha bármilyen kérdése van, vagy szeretné, hogy a Gardasil 9 vakcina, hogy egy találkozót, hogy beszéljen a PCP ma.

SHARE