1000 kcal diéta: mit tehetsz, minta menüt

Rate this post

Az 1000 kcal étrend nagyon szigorú, és csak egy hétig használható. Az 1000 kalóriatartalmú diéta egy módja annak, hogy gyorsan elveszítsen néhány kilót, vagy felkészítse a szervezetet a hosszú távú fogyásra. Az 1000 kcal-es étrend egyik példája a lehető legkevesebb tápértéket tartja a lehető legkevesebb kalóriával.

Az 1000 kcal-es diéta az egyik legnépszerűbb fogyókúra, amelynek menüje könnyen megtalálható az interneten és a különféle magazinokban. Az 1000 kalóriás étrendet gyakran olyan emberek választják ki, akik fogyni akarnak, ami sokat csökkenti a testtömegét, de rövid idő alatt.

Leggyakrabban 1000 kcal diéta után a nők eljutnak. Alapelve a kalóriák számítása és az élelmiszerek asztalainak vagy kalóriaszámlálóinak hatékony használata. A táplálék olyan alacsony energiafogyasztást feltételez az ételekkel, amelyek maximálisan kihasználják a szubkután zsír formájában tárolt kalóriákat.

Az 1000 kcal étrendből álló menü 5 ételből áll, mindegyiknek állandó, jól meghatározott mennyiségű energiát kell biztosítania:

reggeli – 250 kcal
II reggeli – 100 kcal
vacsora – 350 kcal
délutáni tea – 100 kcal
vacsora – 200 kcal

1000 kcal étrend – szabályok

A makronutriensek aránya nem annyira fontos, de nem különbözik jelentősen az egészséges táplálkozási piramis ajánlásaitól. Ilyen alacsony kalóriatartalmú diéta esetén nagyon fontos, hogy nagyon különböző ételeket fogyasszon el, elkerülve az ismétlésüket, és gyakran használjon kedvenc termékeinek egy csoportját.

Ennek köszönhetően csökken a táplálkozási hiányosságok kialakulásának kockázata, bár ilyen étrendekkel még mindig magas. Az elfogyasztott termékeknek maximálisan táplálónak kell lenniük, azonban minden magasan feldolgozott ételt el kell távolítani.

Az éhségérzet leküzdésére ajánlott alacsony energiafogyasztású ételeket fogyasztani (alacsony kalóriák nagy mennyiségű ételben), gazdag zöldségekkel, hús vagy sovány tejtermékek és rostban gazdag gabonakészítmények hozzáadásával.

Annak érdekében, hogy könnyebb legyen követni a javasolt kalóriatartalmat, jelentősen csökkentenie kell az ételekhez hozzáadott zsírt, de természetesen tartalmaznia kell élelmiszerekben (termékekben, mint a hús, tojás, tejtermékek, diófélék, magok) és gyümölcsök. Legalább 2 liter vizet ajánlunk naponta.

A sült ételeket kerülni kell, különösen a zsemlemorzsákban. Gőzölés és vizes főzés, zsírmentes párolás, zsírmentes sütés javasolt. Ezek a kulináris technikák korlátozzák a kalória mennyiségét étkezés közben.

Az 1000 kcal-es táplálkozás nehéz étrendet követni, mert azok, akik használják, állandó éhségérzetet kísértek. Ezenkívül számolni kell a kalóriákat, ami nehéz, és eleinte nehéz. Ezenkívül a különféle ételkínálat szükségessége miatt idő előfeltétele az előkészítésnek.

SHARE